» Okos város a célkeresztben «

4. Magyar Jövő Internet Konferencia és Okos Város Kiállítás

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Központi épület
2017. november 8-9.

 

A 4. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2017) az előző konferenciákhoz (MJIK 2014,  MJIK 2015 és MJIK 2016) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni, célkeresztjébe ebben az évben is a kibontakozó internet ökoszisztéma meghatározó elemét, a Smart City/Okos Város témáját helyezve. A konferencia két naposra bővülő programjához Okos Város Kiállítás (OVK 2017) kapcsolódik, amely széles lehetőséget nyújt az okos város fejlesztési tervek, megvalósítási technológiák és elért eredmények bemutatására, az érintett önkormányzati és vállalati vezetők személyes találkozására.   

Az  MJIK 2017 és az OVK 2017 közös rendezvényére – a Tudomány hónapja keretében – 2017. november 8-9.-én kerül sor a főrendező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Központi Épületében (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.). A rendezvény társrendezői a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE),  a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) és a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC). A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a rendezvényre szeptember 15-től a HTE honlapján (www.hte.hu/mjik2017) lehet jelentkezni.

A két napos konferencia és kiállítás nyelve magyar, illetve angol. A konferencia programterve öt szekciót tartalmaz, a kiállítás a konferencia teljes idején kívül is várja a látogatókat. Az első nap délelőttjét az okos város trendek, tervek és megvalósult eredmények bemutatásának, a délutáni szekciókat az internet következő generációjának, kutatási irányok, fejlesztési eredmények ismertetésének szenteljük külföldi és hazai előadók segítségével. A második nap az okos város témák seregszemléje, az okos város stratégiáktól kezdve a társadalmi hatások, best practice-k bemutatásán át a műszaki megoldásokig, lehetőséget teremtve a kiállított termékek bemutatására is.     

Várjuk megtisztelő jelentkezésüket a rendezvény profiljához illeszkedő előadási javaslataikkal és kiállítási szándékaikkal augusztus 30-ig e-mail címünkön. A konferencia tervezett programját a BME és a HTE honlapján tesszük közzé. Egyúttal minden téma iránt érdeklődőt tisztelettel hívunk a 4. Magyar Jövő Internet Konferencián és Okos Város Kiállításon való részvételre a szervezők nevében.

Budapest, 2017. április 12.

Bakonyi Péter és Sallai Gyula
bakonyip@eit.bme.hu, sallai@tmit.bme.hu

4. Magyar Jövő Internet Konferencia és
Okos Város Kiállítás

Felhívás

 

4th Hungarian Future Internet Conference and
Smart City Exhibition

Invitation in English